Kempy roku 2021 v Evropě – kategorie příznivá cena, nejkrásnější sociálky i pobyt se psem

Kempy a zajímavá místaKempy roku 2021 v Evropě - kategorie příznivá cena, nejkrásnější sociálky i...

Neskutečně rychle to letí. Rok se s rokem sešel a máme tu opět výsledky ankety Campsite Award 2021, která je rozdělena do mnoha kategorií. Ty vám tady budu postupně vydávat. Každopádně v tomto prvním článku z této série jsme se s Ivem zaměřili na kategorii sociálky, kempování se psy či nejkrásnější kempy. Pojďme se tedy nyní společně podívat na oceněné v těchto kategoriích. 

Oč se vlastně jedná?

Této soutěže se mohou účastnit kempy z různých koutů Evropy. Vyhodnocení probíhá v několika oblastech a inovativní kempy jsou následně oceněny. O výsledku hlasování rozhodují čtenáři časopisů Reisemobil International, Camping, Cars and Caravans, CamperVans a další. Pro vás je to skvělé doporučení, kam se vydat na cesty a užít si pohodové chvíle.

Kategorie – Sanitární design

  • 1.místo: Chimsee Strand Camping (Německo) web mapa
    • Nádherný kemp, který se nachází na břehu jezera Chimsee, takže kempujete prakticky přímo na pláži odkud stojí za to večer pozorovat nádherné západy slunce. V okolí kempu můžete navštívit například historické město Salzburg v nedalekém Rakousku nebo si prostě jen tak užívat kouzelné přírody na procházkách okolo jezera. V kempu je možno zaparkovat jak svůj karavan, tak zde i postavit stan. K dispozici vám je v areálu bar s venkovním i vnitřním posezením a malý obchod s nabídkou základních potravin a drogistických potřeb. 
Zdroj: chiemsee-strandcamping.de
  • 2.místo: Südsee-Camp (Německoweb   mapa
    • Druhé míst v této kategorii získal pětihvězdičkový rodinný kemp, který naleznete na severu Německa, poblíž města Brémy. A je úplně jedno zda cestujete karavanem, či chcete pod stan, nebo využijete prázdninové domy či chatky. Nemáte vlastní karavan a chcete přesto zažít tu atmosféru? Přímo v areálu si můžete pronajmout plně vybavený moderní karavan. Navíc pokud jste flexibilní a chcete zde strávit max. 3 noci, pak můžete využít zdejší Stellplatz. Moderní vydlážděná náměstí vám nabízejí elektřinu, vodu, kanalizaci. K dispozici je vám zázemí s WC i sprchami. Samozřejmě můžete využít veškeré zázemí kempu, včetně bazénu či koupání v nádherném jezeře a restauraci v areálu. 
Zdroj: www.suedsee-camp.de
  • 3.místo: Camping Löwenhof  (Itálie)   web   mapa
    • Na třetím místě se umístila Itálie, kde tento malý kemp nalezneme. Nabízí cca 50 míst a vytváří tak pohodovou, téměř rodinnou atmosféru. Kemp je obklopen listnatými stromy a z jedné strany řekou, od bazénu se můžete kochat pohledem na Dolomity. Využít můžete půjčovnu kol a elektrokol a vydat se na zdejší cyklostezky. Plusem je, že každý návštěvník obdrží bonusovou kartu Brixen, kterou využijete při výjezdu lanovkou na zdejší horu, návštěvám různých muzeí či cestování hromadnou dopravou. 
Zdroj: www.loewenhof.it
  • 3. místo: Komfort-Campingpark Burgstaller (Rakousko)  web   mapa
    • O bronzovou příčku v této kategorii se dělí také tento kemp v Korutanech ležící na břehu jezera Millstatt. Jsou pro vás sanitární zařízení jedním z hlavních kritérií výběru kempu? Zde naleznete celkem 3 a vybavení? Moderně vybavené a vytápěné toalety a umývárny, samočistící WC, dětské toalety, pračky, sušičky, myčky a mnoho dalšího. Samozřejmostí je několik restaurací v areálu kempu, dále pak bazén, animační programy pro vaše ratolesti, dospělí jistě ocení pořádání hudebních akcí a koncertů. Zajímavostí je, že si zde můžete zarezervovat jedinečné místo – Stellplatz, který se neustále otáčí za sluncem neboli ein Platz an der Sonne 😊.
www.burgstaller.co.at

Kategorie – Sanitární funkce

Vítězem v kategorii se stal Südsee-Camp, který se umístil také v kategorii Sanitární design a tam najdete bližší informace.

  • 2.místo: Camping Seeblick Toni (Rakousko)  web  mapa
    • Okouzlující příroda v okolí pětihvězdičkové kempu na břehu jezera Reintaler v Tyrolsku, lze jen doporučit. K dispozici je vám komfortní sociální zařízení, kadeřnictví, speciálně pro děti pak Kinderwash Aquarium, viz. foto. Pokud nevlastníte karavan či stan, nezoufejte, i na vás zde mysleli. Vyberte si z řady typů ubytování, doporučujeme vyzkoušet spací sudy z borového dřeva. Součástí kempu je restaurace, vinný sklípek nebo také wellness. 
Zdroj: www.camping-seeblick.tirol
  • 3.místo: KNAUS Campingpark Bernkastel-Kues (Německo) web  mapa
    • Toto klidné místo se nachází na břehu řeky Mosel, obklopené lesy a vinicemi, prostě oáza klidu a pohody. Rekonstruované sanitární zařízení vám nabízí pračky, sušičky a široké kuchyňské vybavení. Děti jistě ocení dětské hřiště, dospělí zase možnost grilování či rybolovu, k dispozici je i malý obchod s potravinami. Těšte se na nádherné procházky v okolí v této čarokrásné krajině. Jen namátkou např. staré město Bernkastel – Kues, zřícenina hradu Landshut či třeba muzeum vinařství. 
Zdroj: moselcamper.de

Kategorie – Technické vybavení

  • 1.místo: Zugspitz Resort Camping 5* (Německo)  web   mapa
    • Tento pětihvězdičkový kemp se nachází na úpatí hory Zugspitze a nabízí vám naprostý luxus od kempovacích prostor, přes sociální vybavení až po stravování. Můžete se vybrat buď Standart Stellplatz, cca 100 míst na okraji lesa nebo Comfort Stellplatz, což je 50 větších parkovacích míst poblíž lázeňského domu. K dispozici je vám 35 soukromých koupelen s WC, vybavená kuchyň, kde můžete využít myčky nádobí, lednice a samozřejmě také prostory s pračkami a sušičkami. Pár minut od kempu je stanice Zugspitzbahn, která vás za krátkou chvíli vyveze na nejvyšší horu Německa Zugspitze. K relaxaci můžete využít sauny, bazény a další wellness aktivity. 
Zdroj: www.zugspitz-resort.at
  • 2.místo: Camping Sölden (Rakousko) web  mapa
    • Hezký a útulný kemp, který se nachází v jedné z nejznámějších cyklistických a lyžařských destinací. Ať je zima či léto, můžete využít zdejší parádní wellness. Samozřejmostí je vynikající sociální zařízení a bonusem například horolezecká stěna. Dále pak třeba posilovna, která je zcela zdarma, půjčovna kol a elektrokol a jistě oceníte také plně automatickou čistící stanici pro mobilní chemické toalety a mnoho dalšího. Hodinku cesty se pak nachází Aréna 47, která nabízí na 30 sportovních aktivit, například wakeboarding, kanoistiku a rafting. Na své si přijdou i vyznavači golfu. 
Zdroj: www.camping-soelden.com
  • 3.místo: Campingpark Erfurt (Německo)   web    mapa
    • Jedná se o poměrně nový kemping s prostorným a moderním sociálním zařízením. V areálu se nachází také malý obchod s potravinami a kavárna. K dispozici vám jsou myčky, sušičky a pračky, stejně tak plně vybavená kuchyňka. Kempovací místa jsou zde prostorná jak pro karavany, tak i pro stany. V okolí doporučujeme navštívit historické město Erfurt s řadou památek jako je třeba Stará Synagoga, dále pak můžete vyrazit na některé z okolních hradů či zámků. 
Zdroj: campingpark-erfurt.de

Kategorie – Kempujeme se psem

  • 1.místo: Camping Hümmlinger Land (Německo) web    mapa
    • Ideální místo pro cykloturistiku nabízí louky a lesy místního přírodního parku Hümmling. Pro vaše čtyřnohé miláčky je zde oplocená louka a psí sprcha zdarma. Zdarma jsou pytle na psí odpad a za 4 eura na den si můžete zapůjčit mobilní plot pro psy, které lehce nainstalujete u vašeho karavanu a nemusíte jej mít na vodítku. Každý kempovací pozemek nabízí elektrické připojení a bezplatnou wifi. Pro děti je v areálu hezké dětské hřiště s lanovkou a zajímavostí je jezdecká hala hned vedle kempu, takže milovníci koní si přijdou také na své. Sanitární zařízení poskytuje sprchy, toalety, kuchyňku,  pračky i sušičky. Nakoupit můžete v malém obchůdku, každý den nabízí mj. čerstvé pečivo. 
Zdroj: www.huemmlingerland.de
  • 2.místo: MCM Camping  (Černá Hora) web mapa  
    • Kemp se nachází na krásné pláží nedaleko historického města Ulcinj, kempovat budete v borovicovém háji a k dispozici je přívod elektřiny i vody. Plně vybavené sanitární zařízení, možnost grilování, pro děti pak hřiště s množstvím atrakcí. V místní restauraci se můžete těšit na mořské plody, tradiční kuchyni a další dobroty. Zdejší pláž je hodnocena jako nejkrásnější v Černé Hoře. 
Zdroj: mcmbeach.me
  • 3.místo Campingplatz Küstencamp  (Německo) web  mapa 
    • Nádherné pláže ostrova Rujana, jako stvořené k procházkám s vaším čtyřnohým přítelem. Rovinatý terén s listnatými stromy nabízí řadu stání pro karavany či postavení vašeho stanu, samozřejmostí jsou přípojky na elektřinu a vodu, kompletní sanitární zařízení k dispozici. Volný čas můžete trávit surfováním, plachtěním a rybařením, pro začátečníky je k dispozici škola surfování a plachtění s půjčovnou. Milovníci cyklistiky jistě využijí své kolo k prozkoumání krás zdejšího okolí. 
Zdroj: www.kuestencamp.de
  • 3.místo: Campingplatz Leutesdorf & Biergarten OASE (Německo)  web  mapa
    • Tento kemp se nachází na břehu řeky Rýn v okolí vinařských oblastí, jedná se o menší zrekonstruovaný kemp, který nabízí přibližně 60 kempovacích míst, k dispozici jsou sprchy i WC, odpočívat můžete na pivní zahrádce zdejší restaurace s lahodným pivem či se sklenkou vynikajícího vína Leutesdorf. Dny můžete trávit procházkami se svým čtyřnohým přítelem na vinících. Kousek od kempu je klidný přítok Rýna, ideální pro plavání psů. V okolí se nabízí návštěva města Koblenz se starou pevností. 
Zdroj: www.camping-leutesdorf.de

Kategorie – Speciální orientace

  • 1.místo: Max 1 – Thermalcamping mit Genuss (Německo)  web   mapa
    • Motto tohoto kempu je „Kempování s radostí“ a tady to opravdu platí. Maximálně cílí na vaše zdraví a wellness, jen namátkou, koupání v přírodním jezeře, vnitřní a venkovní bazén v termálních lázních s léčivou vodou, masáže, sauny, kosmetický a kadeřnický salón a to je jen část luxusu, který tohle místo nabízí. K dispozici je 160 parkovacích míst a na své si přijdou i milovníci stanování. Celkem zde najdete 3 sanitární budovy, takže z každého místa to máte poměrně blízko. Tento kemp je právem vítězem své kategorie a zdejší Lázeňský dům a přírodu si jistě zamilujete.
Zdroj: www.campingmax.de
  • 2.místo: Na druhém místě se v této kategorii umístil Campingpark Erfurt, který byl také oceněn v kategorii Technické vybavení, kde naleznete bližší informace. Doporučujeme zejména milovníkům klidného prostředí a historických památek, který je v okolí kempu opravdu mnoho. 
  • 3.místo: FKK Campingplatz am Rätzsee (Německo) web  mapa
    • Co je na tomto kempu zvláštního? Inu, jedná se o naturistický kemp u nádherného jezera. Prostě taková rekreace bez oblékání, nazí pádlujete na jezeře, užíváte si na pláži prostě volnost a pohoda. Samozřejmostí je sociální zařízení zcela k dispozici, půjčovna kol a loděk, malý obchůdek přímo v areálu a kdo chce, může získat povolení k rybolovu. Pokud tedy chcete netradiční místo, přijeďte právě sem. 
Zdroj: www.raetzsee.de

Kategorie – Příznivá cenová nabídka

Vítězem kategorie je nám již dobře známý Südsee-Camp, pokud jste předchozí řádky četli pozorně. Kemp, který se mimo jiné pyšní vynikajícím sanitárním zařízením, v obou sanitárních kategoriích bral ceny. Zároveň nabízí spoustu zábavy a vše za velmi příznivé ceny.

  • 2.místo: KNAUS Campingpark Hennesee (Německo) web  mapa
    • Příjemný kemp nabízející spoustu zábavy pro všechny věkové kategorie. Čekají vás animační programy, krmení zvířat, sáňkařská dráha, spousta cyklostezek, nebo třeba fitness. Máte psa? Vezměte ho sebou a můžete s ním běhat, či se procházet okolo jezera. Kemp disponuje vlastním krytým bazénem a saunou, což jistě oceníte. Nesmí chybět restaurace a prodejna potravin. Prostě za solidní cenu hodně muziky a zábavy 😊
Zdroj: www.campingcard.com
  • Na třetím místě v této kategorii se umístil tyrolský Camping Seeblick Toni, který byl oceněn i v kategorii Sanitární funkce a jde o opravdu krásný rodinný kemp v kouzelné přírodě.

Kategorie – Tajný tip pro zasvěcené

  • Za vítěze v této kategorii byl vybrán Camping Löwenhof v Itálii. Oceněn byl již v sekci Sanitární design a tenhle kemp v Dolomitech by jste neměli vynechat. Ideálně jej lze doporučit pro milovníky turistiky a dlouhých procházek.
  • Stříbrnou medaili bere Campingplatz Küstencamp, přičemž si oproti bronzové příčce v kategorii Kempujeme se psem o jeden stupínek polepšil. Pokud oceníte chladnější podnebí na severoněmeckém ostrově Rujana, tak jste se začetli správně. A přátelé, kolo sebou, tady ho opravdu využijete. 
  • 3.místo: Campingpark Hüttensee (Německo)  web  mapa
    • Jistě právem byl oceněn také tento kemp, který se nachází uprostřed přírodní a ptačí rezervace na Lüneburském vřesovišti. Najdete zde spoustu místa pro váš karavan, stan či jiný ubytovací prostor. Najíst se můžete v místní restauraci, kde ochutnáte některé z tradičních jídel. Připraveno je pro vás velmi pěkné sociální zařízení, horké sprchy zdarma, hřiště na plážový volejbal, minigolf, trampolíny. Pokud sem vyrazíte, pak určitě podnikněte procházku po zdejší okružní turistické stezce s pozorovatelnami ptáků. 
Zdroj: www.campingpark-huettensee.de

Další tipy na kempy najdete v rubrice Kempy a zajímavá místa.

Poslední vydané

Poslech na cesty