Kempujte či nocujte s originálním výhledem na památnou horu Říp

Cestujeme a kempujeme v ČRKempujte či nocujte s originálním výhledem na památnou horu Říp

Kempování na tomto novém stellplatzu si opravdu užijete. Nejenže se nachází na opravdu hezkém místě na konci obce Mneteš (mapa), kde kolem vás jsou pole a louky. Ale zároveň v jeho nejbližším okolí máte mnoho možností jak na pěší, tak na cyklovýlety. Bonusem je pak samozřejmě zmiňovaný výhled na památnou horu Říp.

Když jsme s Davím na toto karavanové stání přijeli, byli jsme opravdu nadšeni. Líbilo se nám nejen to, jak je celé stání hezky upravené, tráva perfektně posekaná a místa pro karavany jsou „rovná“. Ale také nám plně vyhovovalo jeho vybavení.

Super nápad je umístění výlevky na chemické wc společně s výlevkou na šedou vodu. Tyto dvě nezbytné věci pro servis karavanu najdete totiž na příjezdové cestě. Díky tomu si tak můžete udělat servis karavanu hned při příjezdu, což se hodí zejména pokud sem přijíždíte z cest. To samé platí pro váš odjezd. Pitnou vodu s možností napojení se na hadici pak najdete přímo na pozemku. Hodně chválím třídění odpadu. Je vidět, že pan majitel má velký cit k přírodě. O tom ostatně svědčí celý tento stellplatz, který je vybudován právě v plném souladu s okolím.

A pak je tu západ slunce. Tak ten je vážně úžasný, obzvláště když je pak vidět na České středohoří. Připadali jsme si jak „v pohádce“ – kempujete na krásné louce obklopeni polem a loukami, grilujete si pozdní večeři a do toho tento úžasný pohled a výhled. Už jen pro něj sem stojí za to přijet.

A kam na výlet?

Možností máte samozřejmě mnoho, stačí zapnout mapy.cz. Ale jeden tip vám sem napíši. A tím je pěší procházka do nedaleké Ctiněvese. Najdete tam totiž rodinný minipivovar nabízející opravdu výborné pivo. A když píši že výborné, tak to myslím vážně. I Daví, milovník Plzeňského piva, uznal, že toto je lahoda. Dojdete k němu pohodovou procházkou právě mezi poli a loukami po velmi příjemné cestě plné lučních květin, planých třešní, malin a dalších překvapení. Je to asi 2,5 kilometru (pivovar najdete tady – mapa) a do hodinky hodně pomalou chůzí jste na místě.

Na co nezapomenout

Pokud si toto karavanové stání zadáte do navigace, měla by vás sem bezpečně dovést. Nicméně se může stát, že si nebudete jisti. Pamatujte tedy, že jak se budete ke stání blížit, hlídejte si ceduli na plotu rodinného domu. Ta vás nasměruje a nebojte se vjet na „polní cestu“. Právě ona vás zavede za dům, kde se nachází stellplatz. Je hezky schovaný (pokud jedete od centra Mneteše), což také chválím.

No a pokud si nebudete jisti kam na výlet či jaké další možnosti v okolí stání jsou, stačí se na ně vyptat majitele Leoše, který vám zcela jistě rád poradí. Zdejší okolí nejen dobře zná, ale má jej opravdu rád. Což i vyplynulo z večerního rozhovoru s ním. No a třeba přidá ještě i nějakou tu „podřipskou historku“. Nám třeba vyprávěl o zdejších oblázcích, které tu jsou prý od dob kdy tady bylo jezero. A proč jsou o tom místní přesvědčeni? Protože se jedná o říční oblázky, ale nikde tady řeka neteče. Nicméně pole a louky jsou jich plná. Jak je to doopravdy těžko říci, a proto tyto oblázky zůstávají zdejší záhadou. No a i vy si jich můžete pár nasbírat. Při spojení s tímto vysvětlením (historkou) tak budete mít na kempování na stellplatzu Říp dlouhou a hmatatelnou vzpomínku. Další informace o stání se dozvíte na stellplatzrip.cz. Přeji vám, abyste si to tam užili stejně jako my, protože to bylo vážně super!

Poslední vydané

Poslech na cesty