Karavanem do nejkrásnějšího řeckého kempu

A jsme zase u toho. Říkala jsem si, co si o tom nadpisu pomyslíte. Ono „to nejlepší“ je totiž tak subjektivní pojem… Nicméně, tohle není názor jen můj, ale kemp, který vám dnes představím, se pravidelně objevuje na předních příčkách různých hodnocení – ať už těch návštěvnických nebo hodnoceních kvality obecně. Navíc je na mimořádně zajímavém ostrově. Tak vyrážíme.

Pláž Agia Anna

Řecký ostrov, na který nemusíte trajektem

Euboia, Euboja, Euboea či Evvia, to jsou všechno názvy řeckého ostrova, který je dnes naším cílem. Je to druhý největší řecký ostrov a najdete ho v západní části Egejského moře. Ačkoli se jedná o ostrov, je s pevninou spojen s mostem, který se klene přes 40metrovou úžinu. A to jeho velké plus, protože právě trajekty jsou to, co mnoho karavanistů od cesty na řecké ostrovy odrazuje. Ostrov je to poměrně hornatý, nejvyšší vrchol Dirfi dosahuje výšky 1743 metrů. To je ideální pro pořádný výšlap, ale severní, hojně zalesněná část obecně láká k dlouhým pěším túrám, ale i pohodovým procházkám a nádhernými výhledy. To už dává tušit, že na ostrově si přijdou na své i ti, kteří se prostě při delším ležení na pláži začínají „trápit“. Všechny trasy jsou tu navíc moc pěkně značené. No, ale ani milovníci odpočinu nepřijdou zkrátka. K báječnému moři se dostanu ještě společně s kempem. Na ostrově je však jedna velká zajímavost. Tou jsou termální prameny. Najdete je ve městě Edipsos, a v tamních horkých vřídlech se koupal Aristoteles, Onasis, Greta Garbo či Winston Churchill. Což nám ale může být celkem jedno. Rozhodně vás podle mě bude víc zajímat fakt, že se jedná o největší řecké lázeňské středisko. Najdete tu na 80 různých pramenů (některé až o teplotě 84 °C) a mnoho z nich vyvěrá přímo do moře, takže se tu dá v podstatě koupat celoročně. Na ostrově je navíc obrovské množství památek. Zní to lákavě, viďte? Tak jdeme ještě na ten kemp.

Zdroj: www.visitedipsos.gr

Řecká dovolená docela blízko

Ano, slovo docela je na místě, ale tak hrozné to přece jen není. Z Prahy 1798 kilometrů s odhadovanou dobou cesty na necelých osmnáct a půl hodiny. Jedná se o cestu přes Slovensko, Maďarsko, Srbsko a Makedonii. Club Agia Anna Summer Resort clubagiaanna najdete 156 kilometrů od Atén (takže parádní možnost navštívit i toho město). Čejají tu na vás tu příjemná místa pro stání obytných aut, ale třeba i luxusní glampingové stany nebo stany rodinné. Club Agia Anna se nachází přímo na vlastní dlouhé pláži – a kdyby vám moře nestačilo, tak mají ještě tři bazény. K tomu je tu množství sportovišť, bary, restaurace i noční klub. I v rámci ubytování v kempu je možné si domluvit stravování. Umývárny (ale třeba i kuchyňka či prádelna) jsou , stejně jako celý resort, nové, čisté a perfektně udržované. Věřte mi, že ta delší cesta sem za to stojí.

Související

Italské kempování jako z Instagramu

Proč zrovna tento název? Třeba proto, že budeme mluvit o místě tak malebném, že je mezi uživateli Instagramu doslova hitem. Proč? Z toho důvodu, že...