Parádní dovolená v malém rodinném kempu, kde osobní přístup je prioritou.

Také rádi vyrážíte svým karavanem poznávat nová místa? Oceníte, když je pro vás připraveno komplexní a krásné prostředí a nejbližší okolí nabízí spoustu různých aktivit, výletů a nevšedních zážitků? Pak zpozorněte. Dnes vás na jedno takové místo vezmu. Jedná se o Resort Radslavice, který se nachází na okraji malé obce v okrese Přerov a věřte, že kempování je tam zážitkem od začátku do konce.

My jsme zde s dětmi strávili parádní víkend a neváhal bych zde pobýt i třeba týden či dva, protože jsme zdaleka nestihli navštívit v okolí vše, co by se nám líbilo. Zdejší resort vítá s otevřenou náručí karavanisty, stanaře a ubytovat se můžete také v apartmánových chatkách nebo útulných pokojích v hlavní budově.

Malý rodinný kemp, kde pohoda dýchá na každém kroku

Hned při příjezdu na vás dýchne zdejší atmosféra naprosté novoty. Jedná se o poměrně nový resort, a je vidět, že o něj majitelé pečují s láskou a prakticky neustále jej vylepšují. K tomu bych rád podotknul, že informace, které naleznete na webových stránkách nejsou zdaleka konečné, jelikož zde vždy narazíte na něco nově vybudovaného, co vám zpříjemní pobyt. 

Velkou výhodou toho místa je, že díky automatické bráně můžete přijet prakticky v kteroukoliv dobu – resort je dostupný 24/7. Po příjezdu k vjezdové bráně vám automat stojící před ní vydá vstupní kartu, automaticky se pak otevře brána a hurá dovnitř. Pozor! Aby se automat aktivoval, je třeba najet autem opravdu až těsně k bráně! Není zde žádná stálá recepce, avšak nemusíte se ničeho obávat. Majitelé jsou velmi ochotní a vstřícní a každý den sem dochází. Takže můžete s nimi sdílet jak své požadavky, tak i chválit (což my rozhodně dělali).

V době našeho pobytu byli majitelé bohužel na rekreaci, a tak jsme se nemohli setkat. O resort se v tu dobu tedy starala paní zástupkyně, a musím říci, že je naprosto úžasná. Zařídí snad i nesplnitelné, vše trpělivě vysvětlí, poradí. Ale zpátky k technickým záležitostem. Po vjezdu do areálu, pokud jedete karavanem, si sami vyberete parkovací místo, které se vám zalíbí. Všechny jsou samozřejmě vybaveny elektrickou přípojkou.

V areálu u vstupní brány pak naleznete platební automat, kde si sami navolíte délku pobytu a uhradíte požadovanou částku platební kartou. Tím se vám také plně aktivuje vstupní karta, kterou jste obdrželi při vjezdu. Díky tomu můžete vstoupit do hlavní budovy (vchod je ze zadu), kde se nachází plně vybavená kuchyňka, sociální zařízení a velká společenská místnost. Zároveň zde naleznete dva již zmíněné třílůžkové pokojíky, které si taky můžete pronajmout. 

Nemohu opomenout zmínit, že vyjma příjezdové cesty je celý areál dokonale zatravněn. Popravdě se můžete těšit na téměř anglický trávník, po kterém se chodí naboso jedna radost. Díky zvyšujícímu se zájmu o pobyt v Radslavicích, majitelé aktuálně dokončují v zadní části areálu nové pozemky pro karavany či stany. Celkově jich je tam tedy již 15. Co se týče cen, tak ty jsou dle mého názoru ve velmi nepřímé úměře (myšleno pozitivně) k vybavenosti a prostředí. Je vidět, že majitelé k tomu přistupují opravdu s láskou, tato atmosféra zde na vás okamžitě dýchne. 

My jsme využili ubytování v apartmánu a musím říci, že je opravdu luxusně vybavený a nic vám zde nebude chybět. Všude perfektně čisto a je opravdu vidět, že celý areál stále voní novotou. Děti hned využily dětské hřiště, navíc před každým apartmánem se nacházení venkovní posezení. V areálu naleznete také ruské kuželky. Není tedy nic jednoduššího, než uspořádat například rodinný turnaj. 

Málem bych zapomněl, u výjezdu z areálu jsou umístěny jak kontejnery na tříděný odpad, tak i výlevka na chemické WC. Nádobí si můžete umýt ve dřezu, který se nachází u zadního vstupu do hlavní budovy a je dostupný zvenku. Prostory hlavní budovy jsou určeny pro všechny návštěvníky, primárně pro ubytované v karavanech a stanech a samozřejmě také pro ty, kteří nocují v pokojích umístěných v hlavní budově. Před samotnou budovou se nachází zastřešená terasa s posezením a také zahrádka s bylinkami, které jsou zde jen a jen pro vaši potřebu.

Celý areál je oplocen a zabezpečen, takže se nemusíte obávat, že by se vám děti někam zatoulaly, navíc je areál „Pet Friendly“, takže nezapomeňte na svého čtyřnohého přítele. S tím však souvisí i nezapomínat po nich sbírat jejich poklady. Jak majitelé prozradili, někdy někteří z majitelů rádi na toto zapomínají…

Co jsem velmi ocenili je nově vybudované ohniště s posezením, které je tak prostorné, že se zde můžete navečer sejít se sousedy karavanisty, poklábosit u ohně, připravit si něco dobrého a užít si tak hezké chvíle v tomto areálu, třeba i se sklenkou dobrého vína a špekáčkem na klacku. A zde se opět projevuje zapálenost a ochota provozovatelů. Veškeré vybavení na opékání vám rádi a ochotně zapůjčí, a co neměli, to ihned zakoupili, neboť ohniště je tu letos nově. Opravdu jsem se doposud nikde s tak obětavým přístupem nesetkal. 

Tím, že se nejedná o velký resort, tak zde panuje velmi příjemná a přátelská atmosféra. Lidé se zde spolu zastaví, diskutují, předávají si inspiraci… My jsme třeba navečer se sousedy karavanisty hodnotili uplynulý den a vzájemně si vyměňovali zážitky z výletů. To se vám ve velkém kempu jen tak nestane. Prostě tu vládla pohodová domácí atmosféra, kterou za své přijali i návštěvníci.

Kam na výlety v okolí

A kam tedy vlastně v okolí vyrazit? To bychom zde byli dlouho, ale rád přidám pár tipů pro inspiraci, z naší vlastní zkušenosti. My jsme například podnikli výlet do asi nejkrásnější zoologické zahrady u nás, kterou je Zoo Lešná u Zlína (mapa). Za slabých 45 minut jste na místě a s dětmi je to výlet na celý den. Doporučuji vyrazit hned ráno, jelikož později bývá parkoviště prakticky plné. Na druhou stranu, řada lidí parkovala na přilehlé louce. V prostorách téhle zahrady můžete také navštívit zámek Lešná, takže i milovníci historie si přijdou na své, což je rozhodně fajn.

Okolí kempu je jako stvořené pro vyznavače cyklistiky a kolečkových bruslí. Jen pár set metrů od kempu se nachází nádherná cyklostezka linoucí se podél řeky Bečvy. Vy se po ní můžete vydat třeba do 6 km vzdáleného města Přerov, kde doporučuji naučnou stezku „Předmostím až do pravěku“, která vás dovede k památníku lovců mamutů. Dalším typem na cyklovýlet je starobylé město Lipník nad Bečvou s historickým centrem a vyhlídkovou věží. Tento výlet doporučuji spojit s návštěvou hradu Helfštýn, který patří svou rozlohou k největším v Evropě. Tohle na vás čeká po ujetí pouhých 10 km. 

Že si chcete dát delší trasu? Jak je libo. Tak co třeba zámek v Tovačově, vzdálený cca 15 km od areálu? Kdo si troufne na 20 km, tak dojede až k městu Hranice a zdejší Hranické propasti, tzv. Macůška je nejhlubší sladkovodní jeskyní světa a zatím se nepodařilo změřit kam až sahá její dno, tak se můžete třeba pokusit… V horkých letních dnech se můžete po cyklostezce vydat k pár kilometrů vzdálenému přírodnímu koupališti Jadran. Jedná se o zatopený lom a určitě zde strávíte krásný a pohodový den.

Výletů je tedy v okolí opravdu hodně, a to jsem vám zde nastínil opravdu jen pár možností. Pokud by vám to přesto bylo málo, tak se obraťte na paní majitelku Věrku Haluzíkovou. Ta vám doporučí takový program, že nebudete vědět, kam dřív skočit. Navíc, v hlavní budově najdete mnoho turistických map a průvodců po okolí, takže můžete po večerech plánovat jeden výlet za druhým. Málem bych zapomněl – celý areál je pokryt signálem wifi, takže plánování bude jedna radost.

Opravdu jsme zde strávili vskutku kouzelný víkend a jediné, co bychom snad uvítali byl bazén. Ale člověk zase nemůže mít vše. Na druhou stranu, jak už jsem zmínil v úvodu, majitelé provádí nezadržitelný upgrade areálu na stále vyšší a vyšší level, takže kdoví, čeho se zde ještě dočkáme. Zatím si můžete zpříjemni chvíle třeba krátkou procházkou na zdejší fotbalové hřiště, kde se nachází venkovská hospůdka a naproti velké dětské hřiště s posezením. Drobný nákup lze realizovat v obchůdku v Radslavicích (5 minut chůze) nebo vyrazit cca 10 km směr Přerov do Kauflandu.

Moje závěrečná rada zní. Neváhejte a přijeďte. Ať už v rámci výletu na jednu noc nebo na delší pobyt, budete nadmíru spokojeni. Odměnou vám bude nádherný a perfektně vybavená resort. také nezapomeňte, že v případě jakýchkoliv dotazů se můžete kdykoliv obrátit na majitele. Vždy ochotně pomohou. Zejména tuto vstřícnou komunikaci jsme si nemálo pochvalovali. V sezóně je lepší se předem doptat na obsazenost, ale jinak díky samoobslužnému přístupu můžete dorazit kdykoliv, i bez rezervace. Nám se tedy odjíždět rozhodně nechtělo a pevně věřím, že se sem opět zase někdy vrátíme, takových míst opravdu není mnoho. Další informace najdete na resort-radslavice.cz, mapa. Ivo s rodinou.

Závěr Klára: Jak už výše Ivo napsal, tenhle resort, či chcete-li kemp, je opravdu úžasný a patří mezi ty výjimečné kempy v ČR, kde se cítíte jako doma a čistota je naprostou samozřejmostí. Pro mě osobně patří mezi TOP české kempy a nejednou jsem jej navštívila. Majitelé jsou moji velice blízcí přátelé, takže kdyby něco, nebojte se jim říci, že jedete od „Kláry“.

Související

Řidičské průkazy a bezpečnost na cestách s karavanem – podcast

Hostem nového dílu podcastu Studio Karavan byl tentokrát Jakub Moravec, dlouholetý karavanista, cestovatel a fotograf, který se zároveň věnuje školení v autoškole. V této epizodě vysvětlí...