Grubhof – krásný celoroční kemp nedaleko Salzburgu

Kempujeme a cestujeme v RakouskuGrubhof - krásný celoroční kemp nedaleko Salzburgu

Tak tento kemp prostě miluji… Ale hezky od začátku. Takže, hledáte-li příjemný kemp s nemalou nabídkou aktivního odpočinku, jen kousek za Salzburgem, tak rozhodně doporučuji návštěvu tohoto kempu. Z mého pohledu je to jeden z mála kempů, kde poměr cena výkon je v Rakousku naprosto vyvážený a pro nás cenově i vzdálenostně dostupný. Kde jej najdete a proč jej mám tak ráda?

Základní informace:

  • Městečko: St. Martin, kousek od Lofer
  • GPS: 47.574917, 12.705386

Proč se nám tento kemp tak hodně líbí?

Začnu létem

Tento kemp je situován u řeky kde je možnost zapůjčení raftů a tím si projet i celé zdejší údolí. Další možností je nemalé množství cyklostezek, turistických cest a samozřejmě návštěva nedalekého Loferu (Ski areálu a městečka). Pokud se vám bude chtít se vykoupat, můžete využít kempem protékající řeku, která je nádherně průzračná. A že k tomu koupání sakra láká! Jinak v okolí je velké množství ekofarem, kde za drobný poplatek nakoupíte čerstvé potraviny a podpoříte tak zdejší zemědělce a chovatele. Je to tu jedním slovem krásně klidné, malebné a v okolí je nemálo možností pro pěší turistiku. O všem vás budou rádi informovat na recepci kempu.

Zima

Protože jsme v tomto kempu byli i několikrát v zimě, zejména přes vánoční prázdniny, tak mohu potvrdit perfektní servis a plnou nabídku uvedenou na jejich webu. Ski bus jezdí každých 30 minut a zastavuje přímo u vytápěné lyžárny nacházející se v kempu. Samozřejmě si ale můžete nechat lyže u skiareálu a máte to zdarma. Nutno dodat, ale není to žádná novinka v rakouských zimních kempech, že v případě sněžení je kemp perfektně udržován a několikrát denně jím projíždí pluh.

Co se nám v tomto kempu velice líbí, je zdejší Wellness. Po celodenním lyžování máte totiž možnost využít zdejší sauny a několik relaxačních místností, které jsou opravdu moc krásné. Relaxaci zpříjemní i nemalá nabídka velice kvalitních čajů mnoha chutí (samozřejmě bez poplatku) či vody. Nemáte-li s sebou děti, jistě budete potěšeni časovým omezením vstupu pro malé návštěvníky. Ty se mohou ve Wellness prostoru pohybovat od 15:00 – 18:00. Pak je již tato část opravdu jen pro dospělé a tím je zaručen klid návštěvníkům. Tohle se nám prostě líbí. Jen je třeba počítat s tím, že zde není ochlazovací káď či bazének, ale pouze sprchy či možnost vyjít ven na terasu. V zimě je to ale více než dostačující. A ta pohoda…

A jaké sauny tu na vás čekají?  

Naleznete v 1. patře nad restaurací a prodejnou potravin a těšit se můžete na:

  • 90 stupňovou „Kelo“ saunu, kde si návštěvníci běžně dělají svůj vlastní aufguss. Přiznáme se, že tamní personál jsem jej dělat neviděla, ale návštěvníky často.
  • 60 stupňová Alpská sauna. Pro děti je naprosto úžasná. Ne jen, že z ní je krásný výhled do přírody, ale i její příjemná teplota Vám zaručí prohřátí se po celodenní lyžování. Takže tuto saunu klasifikuji jako rodinnou.
  • Dále tu mají parní saunu s vůní eukalyptu, nahřívané kameny či oblíbené Kneipovi nožní „lázně“. Samozřejmě nechybí infra kabina, do které chodí ti, kdo nemají rádi horko.
  • Kolem dokola celého Wellness je venkovní terasa, na které se můžete procházet a po sauně se ochlazovat. Nemusíte se bát, nikdo vás z venku neuvidí. Terasa je velice příjemně a citlivě obehnána dřevěným plotem, a i přesto máte možnost výhledu do okolí – zejména pohled na noční osvícený kemp ve vás vzbudí pocit radosti z kempování a toho, že tu jste.

Zázemí kempu

Kemp nabízí velké množství parcel několika velikostí a vybavení. Pro karavany a obytná auta platí, že všechny pozemky mají elektrickou přípojku (vyjma míst tzv. „nouzových“ míst na louce, kde se budete o přípojku dělit ostatními kempaři). Po dohodě na recepci je možný pronájem pozemku i s vodovodní přípojkou, výpustí na vodu a plynovou přípojkou. Těchto pozemků je tam cca 1/2 a budou vás zajímat zejména mimo zimní období.

Vyhřívané a perfektně uklizené sprchy, wc a kuchyňky s pračkou naleznete vždy jen kousek od pozemku. V těchto místnostech je samozřejmostí i v hygienické části, která je vždy uprostřed. Tzn. nejprve vejdete do části, kde se myje nádobí, následně, přes dveře, které izolují teplo, vejdete do umýváren se sprchami a umyvadly a úplně na konci této hygienické části jsou vyhřívaná wc.

Pokud dostatečně mrzne, v kempu je rybníček, kde se dá bruslit. Hned vedle kempu je zámeček. Bohužel, na prohlídce jsme nebyli, tak nemohu referovat, ale rozhodně doporučuji pěší procházku do Loferu. Městečko je krásné, historické a nabízí něco málo nákupů. Na klasický „shoping“ to ale není :-).

Potraviny: V kempu je možnost nákupu základních potravin a pečiva. Já osobně doporučuji, budete-li si chtít přispat, si jej den předem objednat. Potraviny prodává kavárna, která je v budově, kde naleznete i restauraci a wellness. Asi nejlepší je se vydat do městečka. Není to daleko, tak 1,5km a příjemnou procházku jste v většího obchodu s potravinami za necelých 15 minut.

Jak najít nejbližší obchod: v kempu přejdete most a dáte se doleva. Do obchodu dojdete po této cestě, jen nesmíte nikam odbočit. Cesta má, tuším, asi dvě rozcestí. Nikam neodbočujte a stále se držte směr levá. Na konci cesty přijdete k silnici, kde je opět most. ten přejdete a jste u velkého alevného obchodu s potravinami.

Ceny v kempu: Jak jsem již zmínila na začátku, tento kemp hodnotím jako velice cenově dostupný. Pokud si počkáte a využijete jejich cenově zvýhodněných balíčků, kdy v březnu máte v ceně ubytování i ski pass, nebudete rozhodně litovat. Vše je jen na Vašich požadavcích a představách. Každopádně, pokud mohu srovnat s nabídkou jiných kempů v okolí, tak Grubhof opravdu patří z pohledu nabídky a ceny k těm levnějším, ale na kvalitě služeb to rozhodně znát není.

Okolí: nebudu zde vypisovat co vše nabízí zdejší okolí, ale rozhodně se tam nudit nebudete. Stačí navštívit stránky kempu či Loferu a tipů kam se vydat naleznete opravdu mnoho.

Skiareál: Almenwelt Lofer

Máte-li malé děti, je pro ně rozhodně vhodný, zejména nejvyšší část areálu. Samozřejmě záleží i na počasí a dostatku sněhu. Pokud je špatná sezona, je zajištěno lyžování v nejvyšší části, kde je jedna modrá a jedna červená sjezdovka plus dětský park atd. Bude-li počasí přát a celý ski areál bude zasněžen a vy můžete sjet až dolů do údolí po modré v kombinaci s červenou.

Poslední vydané

Poslech na cesty