Jezero Lago di Iseo – drahokam mezi Bergamem a Brescí v Itálii

Toto jezero najdete ve známé Lombardii rozprostírající se od Alp až po údolí řeky Pád. Říká se o ní, že je nejbohatším regionem v Itálii. Rozloha jezera činí cca 65 km2 a najdete zde nejenže bohatou lodní dopravu, ale také jednen z větších jezerních ostrovů v Evropě – Monte Isola. Mimochodem, tento ostrov je největším obydleným ostrovem v Evropě!

Monte Isola, zdroj: visitlakeiseo.info

Samozřejmě je v jeho bezprostřední blízkosti mnoho sportovních a přírodních zajímavostí, které, pokud se je rozhodnete navštívit či využí, vaši dovolenou rozhodně obohatí.

Určitě se doporučuje toto jezero projet kolem dokola na motorce, autem či na kole, neboť přilehlé vesnice a vyhlídky stojí za krátké zastavení. Nezapomeňte si také projet bývalou obchodní trasu Antica Strada Valeriana (více zde), která je rozdělena do několika etap a patří mezi TOP v tomto regionu.

 Antica Strada Valeriana, zdroj:.visitlakeiseo.info

No a když už jsme u těch „NEJ či TOP“, co tato lokalita doporučuje, pak tu máme další TOP! A tím je vesnice Lovere o které se ví, že její domy jsou spíše typického rázu pro Švýcarsko, než Itálii, a celkově se řadí mezi 20 nejkrásnějších „měst“ v Itálii. Proč? protože si dodnes udržují svůj rukopis, jsou zachovalé a některé se datují již od 15. století.

Zdroj: visitlakeiseo.infohttp://visitlakeiseo.info

Máte rádi soutěsky? Pak oficiální stránky tohoto jezera doporučují návštěvu soutěsek nacházejících se jen kousek od vesnic Riva di Solto a Castro. Slibují vám impozantní skály a výhledy na jezero.

soutěska

Máte-li rádi archeologii, pak dalším místem, kam musíte zavítat, jsou vykopávky termálního komplexu z II. století našeho letopočtu nacházející se ve vesnici Predore.

Zatoužíte-li během dovolené u tohoto jezera po zábavě či dalších zážitcích, pak skvělou zprávou je to, že v průběhu léta zde probíhá mnoho různých festivalů spojených jak s jídlem, tak třeba hudbou. Nabídka je pestrá, stačí se jen mrknout na tento odkaz, kde je všechny najdete. Uvidíte, že u tohoto jezera to prostě žije!

Na závěr ještě nesmím zapomenout zmínit jednu opravdovou zajímavost, kterou je zdejší kulinářský vlak pocházející z 19. století. Díky němu tak můžete spojit poznávání jezera a jeho okolí v jiné formě a ještě si v průběhu jízdy užívat chutě zdejších specialit. Co vy na to? Pokud se vám to líbí, pak přejděte na tyto stránky, kde se o této možnosti dozvíte více včetně možnosti online rezervace jízdenek.

No a kde u tohoto jezera kempovat?

Můžete využít jedno ze dvou zdejších karavanových stání ZDE, nebo jeden ze zdejších 21 kempů ZDE. Nabídka je opravdu pestrá.

Zobrazit jezero na mapě, Stránky jezera kde najdete mnoho dalších tipů včetně těch, co jsou spojeny s aktivní dovolenou. Ty si zobrazíte tady.

Související

Tyrolsko – tipy pro nelyžaře spojené nejen se zimním kempováním

Zatímco návštěvníci, karavanisté i místní obyvatelé vyhledávají při zimním lyžování v Tyrolsku sportovní potěšení, na mnoha jiných místech tohoto regionu je mnohem klidněji. Daleko od...