Kempujte na louce, kde vzlétají a přistávají balóny

Cestujeme a kempujeme v ČRKempujte na louce, kde vzlétají a přistávají balóny

O předminulém minulém víkendu jsem navštívila moc hezký a klidný kemp v Břestku na Moravě. Musím říci, že jsem byla velice mile překvapena nejen jeho polohou, mnoha možnostmi na pořádání výletů v jeho nejbližším okolí, ale také informací o netradičním zážitku, který můžete zažít pouze a jen v tomto kempu.

Jak to tam tedy vypadá, jaké výlety po nejbližším okolí můžete uskutečňovat a jaké další zážitky na vás čekají – to se dozvíte níže.

Stránky: baloncentrum.eu

Kemp Baloncentrum v Břestku na Moravě

Pokud se rozhodnete vydat do tohoto kempu, musím na úvod napsat, že se nejedná o klasický kemp, ale spíše bych jej definovala jako krásnou a udržovanou kempovací louku s potřebným zázemím pro kempaře. Najdete zde několik elektrických přípojek, vodovodní přípojku a krásnou sprchu s toaletou a umývárnu nádobí s malou kuchyňkou.

Majitelem kempu a přilehlého penzionu včetně celého Baloncentra je pan Libor Staňa, a protože je nadšeným karavanistou, je to na celkové kvalitě tohoto kempu znát. Kromě výše uvedených informací zde najdete i krásné dětské hřiště a útulnou restauraci s velkou terasou včetně dokonale posekané a čisté kempovací louky.

Pokud by se zkazilo počasí, je zde připravena zastřešená a večer osvícená pergola ve které můžete sami, nebo s přáteli, příjemně posedět. Jen kousek od ní najdete velké ohniště. Za zmínku stojí i přilehlý cvičák pro psy. Budete-li mít tedy svého psího kamaráda sebou, není to problém, jen nesmí volně pobíhat po kempu.

Mají tu i úžasnou raritu

Nesmím zapomenout zmínit zdejší krásnou restauraci, ve které můžete vidět naprostý unikát. Po vstupu do restaurace si všimněte zdejšího baru. Je totiž vytvořen jako přesná kopie koše balónu včetně originálních hořáků. A jak mnoho z vás jistě ví, koš je z hlediska pasažérů tou nejdůležitější věcí na celém létajícím balónu. Pokud se tedy nerozhodnete spojit kempování s letem balónem, pak pobyt v restauraci a posezení u baru vám alespoň trochu navnadí ten „pocit pobytu v létajícím balónu“.

A jaký že je zde ten netradiční zážitek?

Již sám název napovídá, že to bude spojené s létajícími balony … Při kempování v tomto kempu totiž, i když nechcete letět, můžete v podvečerních hodinách být přímou součástí celé přípravy balónu na vzlet. Jen si to představte. Sedíte u obytného vozu, karavanu či stanu a na louce před vámi probíhá celá ta příprava. Vaše děti pozorují jak se ten obrovský balón nafukuje a co vše se kolem toho děje. Jsem přesvědčena, že tohle jen tak někde nezažijete a minimálně pro to má cenu sem jet.

No a pokud byste se přeci jen rozhodli pro let, který je zcela jistě ohromným zážitkem a může být třeba i překvapením pro Vaši drahou polovičku, které například řeknete, že jedete kempovat a ve výsledku samotné kempování rozšíříte o romantický zážitek letu za slunečného odpoledne, na jeho konci budete pokřtěni vynikajícím šampaňským a prohlášeni za letce. Mně osobně to přijde jako velice milá pozornost a tečka na konec.

Výlety v okolí

Jak jsem již psala na začátku, pobyt v tomto kempu nemusí být spojen s letem balónem a v jeho okolí máte velké množství možností pro pořádání výletů jak na kole, tak pěšky.

Pro příklad uvádím možnost procházky na nedalekou skálu Břestek, která je přírodní památkou (nature.hyperlink.cz/uh/Brestecka_skala) a u níž se můžete občerstvit ve skalní restauraci. Budete-li mít sebou kola, pak za návštěvu určitě stojí asi 5 km vzdálená Modrá – Skanzen Centrum historie a tradic u které je umístěn i rybník nesoucí název Živá voda. Jedná se o evropský unikát ve formě podvodního tunelu ve sladké vodě (zivavodamodra.cz).

To ale samozřejmě není vše. Kousek od Baloncentra najdete hrad Buchlov, vrch Modla, lidově zvaný „Barborka“ či druh stromu – Sekvojovec nácházející se v  1 km vzdálených Chabaních, jehož obvod kmene činí 625 cm. Za návštěvu také stojí nedaleký zámek Buchlovice, zámek Smraďavka či nádherný klášter Velehrad (velehradinfo.cz). V okolí je toho opravdu mnoho a vše v dostupné vzdálenosti.  A nemáte-li kolo, není problém. V kempu Vám ho rádi zapůjčí a pro děti zde mají i koloběžky.

Velehrad

Pokud bych měla shrnout návštěvu v tomto kempu a celé oblasti, pak jej doporučuji. Nejen pro delší pobyt spojený s poznáváním, ale i pro krátkou zastávku, když se třeba budete letos o prázdninách vracet od moře, domu to budete mít ještě daleko a budete si chtít udělat jednodenní zastávku. A nezapomeňte – kemp je vhodný jak pro karavanisty, tak pro kempování ve stanu!

 baloncentrum.eu

Zobrazit na mapě

Poslední vydané

Poslech na cesty