Vše co potřebujete vědět pro rodinnou dovolenou karavanem u jezera Garda

Jezero Garda je ideální destinací pro aktivně relaxační dovolenou rodin s dětmi, a to díky široké nabídce outdoorových aktivit, aktivní i pasivní relaxace či rodinné zábavy. Proto se v dnešním mém dalším příspěvku podíváme detailněji na to, co vše v rámci vaší rodinné dovolené můžete u tohoto jezera podnikat, kde kempovat a jakou zábavu si společně užívat.

Jezero Lago di Garda

Jezero Garda je největším jezerem v Itálii. Jeho širší část, nacházející se na jihu, je obklopena morénovými kopci, které zde zůstaly po ústupu ledovců. Úzká severní část je zase ohraničena horami, díky kterým zde naleznete velmi mírné středomořské klima. U jezera rozhodně nehledejte dlouhé přeplněné pláže, ale spíše malé, přírodní plážičky. Jezero také paří mezi TOP bike regiony a je oblíbené mezi milovníky vodních sportů. To ale není vše. Máte-li rádi horskou turistiku, ferraty, nordic-walkig, kanoistiku či jízdu na koních, pak i Vy si zde najdete to své. No a v neposlední řadě nesmím zapomenout ani na milovníky vína, kteří zde mohou ochutnat známe Bardolíno pěstující se v oblasti města Bardolíno.

Cyklostezky pro rodiny s dětmi v oblasti Trentino

San Martino – Family Tour

Photo: Manuela Bertolini, Garda Trentino

Rodinná cesta San Martino je jednoduchá, 7,4 km dlouhá, trasa vedoucí jak po asfaltových, tak i štěrkových cestách. Cestou uvidíte klášter kapucínských bratrů, pojedete podél řeky Sarca a olivovými háji s výhledem na hrad Arco. Detail trasy najdete ZDE

Pratosaiano Family Tour

Foto: Manuela Bertolini, Garda Trentino

Pratosaiano Family Tour je snadná, 9,8 km dlouhá, cyklistická stezka vedoucí kolem starých vesnic, ovocných hájů a vinic. Najdete ji v Arco a v průběhu výletu budete mít i nádherný výhled na zdejší hrad. Detail trasy najdete ZDE. Další rodinné trasy najdete na tomto odkazu. Pokud jste spíše pro náročnější trasy, pak 20 těch nejlepších tras najdete na stránkách komoot.com

Relaxace

Termální lázně Sirmione

Tyto lázně najdete v oblasti Lombardie, tedy v jižní části jezera Garda. Jedná se o lázeňské letovisko nacházející se na stejnojmenném poloostrově tohoto jezera. Díky vzácné salsobromoiodické sirné vodě, která vytéká z hlubin jezera, jsou lázně Terme di Sirmione vyhledávané pro léčení respiračních onemocnění, revmatických stavů a motorické rehabilitace. V těchto lázních najdete jak vnitřní, tak venkovní bazény, sauny a relaxační místnosti.  Stránky lázní si zobrazíte ZDE.

Parco Termale del Garda

Parco Termale del Garda nabízí relaxaci na březích jezera Garda o velikosti 13ti hektarů kde najdete krásný park, termální jezera, bazény, vířivky a fontány. To vše o teplotě 33-34°C. U tohoto termálního parku nechybí ani stellplatz, což potěší zejména karavanisty. Více informací o stellplatzu najdete zde. Stránky parku.

Zábava

Gardaland

Gardaland je největším a nejznámějším a zábavním parkem v Itálii. Každá věková kategorie si v něm najde to své a těšit se můžete jak na vodní, tak na adrenalinové, rodinné či dětské atrakce. Nechybí zde ani tématické vesnice, odpočinkové zóny či velkolepé show. Velikost parku je neuvěřitelných 460 tisíc metrů čteverčních. Stránky parku. Nocovat můžete 3km od Gardalandu na tomto stání http://www.villadeicedri.it/

Canevaworld Resort – Lazise

Jedná se o rezort složený z několika částí.

Aquaparadise – je prvním tématickým vodním parkem v Evropě. Při jeho návštěvě se ocitnete na tropickém ostrově, kde na Vás čekají bílé písečné pláže, tropické rostliny a křišťálově čistá voda tamní laguny.  Samozřejmě nechybí ani několik vodních atrakcí, na kterých se Vaše děti pořádně vyřádí. Přehled všech atrakcí najdete ZDE.

Movieland –  není klasickým filmovým světem, kde se budete dívat na filmy. Vy se v tomto parku totiž stanete přímo jejich součástí a to tak, že každá z atrakcí parku je tématicky věnovaná nějakému populárnímu filmu a jeho scéně. Více informací o všech atrakcích se dozvíte na tomto odkazu.

Přehled dalších zábavních parků u jezera Garda, které můžete s celou rodinou navštívit, najdete ZDE.

Pláže a kempy

Lazise Beach

O této pláži se říká, že je jednou z mála písečných pláží na jezeře. Najdete ji jen kousek od stejnojmenného města, které byste rozhodně při Vaší návštěvě neměli minout. Většinu pláže vlastní kemp  Camping Spiaggia d’Oro ve kterém se tedy můžete rovnou i ubytovat. Pláž najdete na těchto souřadnicích: 45.502127, 10.732923

Camping Spiaggia d’Oro

V okolí je samozřejmě více kempů, níže uvádím jejich výčet. Stránky kempu si zobrazíte po kliknutí na jeho název. Campeggio Comunale, Camping Du Parc, Park Delle Rose, Camping Fossalta Camping Cisano.

Sirmione

Pláže v Sirmione jsou opravdu krásné. Nevýhodou je, že nelze zaparkovat přímo u pláží, ale vždy budete muset z parkoviště jít pěšky na vybrané místo. Voda je zde křišťálově čistá a tak návštěva pláže za těch pár kroků stojí – to platí zejména pro pláž Lido dell Bionde (45.499207, 10.607412). Obytný vůz můžete zaparkovat na tomto místě 45.486594, 10.610509.

pláž Lido dell Bionde

Další krásnou pláží v Sirmione je hlavní pláž Santa Maria, která je vhodná zejména pro rodiny s dětmi. Jen kousek od ní najdete i kemp Camping Sirmione

Camping Sirmione

Kolem jezera je samozřejmě mnoho dalších krásných pláží a kempů a vždy bude záležet, jakou destinaci si vyberete, ale ať už to bude jakákoliv, věřte, že u tohoto jezera se nudit nebudete. Proto Vám zde ještě uvádím odkaz na seznam měst, která kolem tohoto jezera jsou a je jen na Vás, pro které z nich se rozhodnete, neboť každé z nich nabízí mnoho zajímavého, ať jsou to památky, nebo možnosti relaxace či aktivní dovolené – seznam měst: visitgarda.com.

Pokud jste se rozhodli pro návštěvu jezera, pro úplnost přidávám i seznam kempů, které u tohoto jezera najdete. Kempy u jezera Lago di Garda.

Přeji Vám ten nejlepší výběr a pro doplnění ještě dávám odkazy na stránky oblastí kolem tohoto jezera, na kterých najdete také mnoho užitečných informací. lagodigardaveneto.com, gardatrentino.it, gardalombardia.com

Související