I Velké Bílovice mají svůj stellplatz. Parkuj, nocuj či kempuj a ochutnávej víno

Cestujeme a kempujeme v ČRI Velké Bílovice mají svůj stellplatz. Parkuj, nocuj či kempuj a ochutnávej...

V nedávné době jsem navštívila nové karavanové stání ve Velkých Bílovicích, což je největší vinařská obec v ČR a rozhodně to stálo za to. Nejenže mám radost, že naši malou mapu stellplatzů obohatilo i vinařství Mádl, ale radost mám i z tématického spojení které zde vzniklo. Proč? Protože karavaning a víno k sobě prostě patří. Zajeďte si na třeba jen na víkend karavanem na jižní Moravu a kempujte a degustujte.

Velké Bílovice žijí vínem

Jak už jsem psala v úvodu, tato obec je největší obcí takového druhu v České republice a najdete v ní opravdu mnoho sklípků nabízejících příjemné posezení. A nejen v ní. V jejím severním a východním okolí se dle Davida Mádla, provozovatele vnikajícího rodinného vinařství a stellplatzu, nachází více jak 650 vinných sklepů ve 40 pojmenovaných sklepních uličkách, čímž ve výsledku vytváří samostatné vinařské „městečko“. Pro milovníky je to tedy doslova ráj na zemi. A to nemluvím o velkém množství vinic v nejbližším okolí karavanového stání, které čítají rozlohu přes 700 hektarů a nabízejí nemálo možností na procházky a cyklovýlety mezi nimi.

Vinný sklep Mádl u karavanového stání

Ale to není vše. Na jihozápad od Velkých Bílovic, za Podivínem, se nachází Přírodní park Niva Dyje a Lednicko-valtický areál. Na západ pak CHKO Pálava a Vodní dílo Nové Mlýny. Vše je dobře dostupné na kole, takže před večerním či odpoledním posezením s dobrou lahví vínka ve vinném sklepě Malého vinaře si můžete pořádně protáhnout nohy. No a pak už jen odpočívat u karavanu a plnými doušky si vychutnávat zdejší originální atmosféru.

A teď už informace o novém stellplatzu

Jak mi David prozradil, karavanové stání Park´n´Vine, stojící v bezprostřední blízkosti Malého vinaře, vybudoval nejen proto, že se mu životní styl jménem karavaning moc líbí. Ale i z toho důvodu, že žádné takové stání ve zdejším okolí nebylo a přišlo mu to jako velká škoda. On sám společně se svou rodinou kouzlo tohoto životního stylu teprve objevuje, a to tak, že si už třetím rokem pronajímají jiný typ obytného vozu. Díky tomu však pomalu zjišťují jaký druh by jim nejvíce vyhovoval, což je dle mého názoru správná cesta stát se plnohodnotným karavanistou. Takže i když ještě žádný obytňák nevlastní, tento životní styl se mu moc líbí a chtěl jeho rozvoji u nich na Moravě nějak pomoci. Takže výstavba kvalitního stellplatzu se přímo nabízela.

Pokud tedy na toto stání přijedete, můžete se těšit nejen na kvalitní podloží jednotlivých míst, kdy všechna stání jsou samozřejmě zatravněna, ale také na plnohodnotný servis vašeho karavanu. Po vzoru zahraničí má i tento svou vlastní výlevku na chemické WC, výlevku na šedivou vodu či možnost dopuštění vody pitné. Samozřejmostí je dostatek elektrických přípojek. Pokud se rozhodnete v tomto vinařství degustovat či si nějaké to víno koupit domů, pak je cena parkování (nocování) samozřejmě zvýhodněna.

Co se mi tady hodně líbí je, že zde myslí i na děti. Ty si tak v mezičase, co si budete vychutnávat dobré vínko od Malého vinaře, můžou pohrát na dětském hřišti, postavit třeba hrad z písku či ty větší mohou využít hřiště na petanque. No a v příštím roce se tu můžete těšit také na sprchy a toalety. Další informace o ceníku a nabídce se dozvíte na stránce malyvinar.com.

Poslední vydané

Poslech na cesty