80 míst kam můžete vyrazit do Chorvatska se psem

Kempování a cestování v Chorvatsku80 míst kam můžete vyrazit do Chorvatska se psem

Tým mapových nadšenců Mapotic připravil mapu, která by se mohla hodit na léto především majitelům psů, jež nechtějí během dovolené nechávat své mazlíčky doma.

Zdroj: Mapotic

Mapa obsahuje zatím 80 míst po celém Chorvatsku, která jsou ke psům přátelská. Lidé si mohou zvolit, zda chtějí vyrazit na pláž, do kempu nebo apartmánu, aniž by kvůli psovi riskovali odmítnutí. Díky zrušení roamingu si mohou lidé v Chorvatsku prohlížet mapu ze svých mobilních zařízení za stejné peníze jako by byli v Česku.

“Mnoho pejskařů řeší v době dovolených dilema, zda vzít pejska s sebou nebo ho nechat doma. Delší odloučení bývá pro obě strany nepříjemné. Lidé zároveň nechtějí riskovat, že je na pláže nebo kempu se psem nepustí. Připravili jsme pro ně tedy šikovnou mapu míst, o kterých víme, že tam pejskaře neodmítnou. S touto mapou mohou vyrazit do Chorvatska s pejskem na jistotu,” vysvětluje vznik mapy zakladatel Mapoticu Ivoš Gajdorus.

Mapa vznikla na serveru mapotic.com, kde si může svoji vlastní mapu založit každý. Od spuštění projektu v únoru 2017 zde uživatelé založili přes 250 nejrůznějších map. “Máme radost, že u nás vznikají mapy, které jsou pro ostatní užitečné. Některé i sami zakládáme. Velký ohlas získala například mapa samosběru jahod, kterou za týden navštívilo přes 8 000 lidí. Na Mapoticu najdete např. mapy s nočním jídlem, veřejnými záchody,  hospody se zajímavými pivy a mnoho dalších. “Pokud u nás někdo nenajde mapu toho, co ho baví, může ji snadno založit,” říká Ivoš.

Ten se svým projektem nedávno získal třetí místo v soutěži Vodafone Nápad roku 2017. Nyní se vedle rozvoje produktu pro koncové uživatele zaměřuje na oslovení organizací a firem pro aplikaci map v marketingu a podnikání.

Zobrazit mapu

Poslední vydané

Poslech na cesty