Karavanová stání u termálních lázní v Jižním Německu

Kempování a cestování v NěmeckuKaravanová stání u termálních lázní v Jižním Německu

V dnešním příspěvku navazuji na předchozí článek Do termálních lázní aneb s karavanem po Německu – část 1. ve kterém jste mohli získat mnoho tipů jak na termální lázně, tak hlavně na stellplatzy v jejich blízkosti. A protože jsme nestihli obsáhnout celé Německo, zbývá vám ještě jeho jižní část. A právě tu vám dnes přináším.

Parkovací místa u termálních lázní v Jižním Německu

Bad Herrenalb „Siebentäler Therme“

Malebné prostředí lázní Bad Herrenalb dokresluje okolí nádherného parku Schweizer Wiese a monumentální Falkenstein. Wellness je zde velmi pěkný, ať už jde o relaxační bazény či různé sauny, specialitou je zdejší léčivá jílová parní lázeň. V blízkosti lázní se nachází 5 parkovacích míst pro karavany, včetně přípojek na vodu a elektřinu. (web mapa)

Foto: Siebentäler Therme

Aalen „Limes Thermen“

Na samotném okraji města Aalen můžete navštívit tyto překrásné lázně a zdejším prostředím budete učarováni. Interiéry bílého i modrého pavilonu jsou architektonicky propracované a spočinout lze i v teplém jeskynním bazénu. Zdejší termální voda pochází ze starší doby ledové a podporuje unavené svaly a klouby a povzbuzuje srdeční činnost. Na jednom z 12 míst pro karavany můžete zaparkovat až na 3 noci. (web mapa).

Bad Ditzenbach „Vinzenz Therme“

Zdejší voda pochází z pramene Casius a její zvláštností je enormně vysoký obsah oxidu siřičitého. Jedinečným způsob pozitivně ovlivňuje krevní oběh. Pokud vám během koupání či saunování vyhládne, tak v restauraci můžete ochutnat něco z místních regionálních dobrot. Dle dostupných informací je zde připraveno 12 parkovacích míst pro obytné vozy – jedná se o klasické parkoviště. (web mapa)

Bad Krozingen „Vita Classica Therme“

Vita Classica jsou stylovým lázeňským komplexem s prostorným vodním světem a s luxusním saunovým rájem. Ať už sem vyrazíte na pár hodin či na celý víkend, nešlápnete při této volbě vedle. Zde můžete kombinovat wellness, sport i terapii. Lázně jsou navíc umístěny na okraji pohoří Černý les u Freiburgu. Zde se rozhodně nemusíte obávat, že by na váš karavan nezbylo místo, celkem je zde 75 míst na stání v těsné blízkosti lázeňských zahrad. Spolehněte se na potřebné přípojky i vybavené sociální zařízení. Doporučuji zažádat o kartu hosta KONUS, díky které získáte řadu zajímavých slev a zvýhodnění. (web mapa)

Bad Bellingen „Balinea Thermen“   

Tyto lázně obdržely certifikát jako bezbariérový komplex, což jistě ocení řada návštěvníků s omezenou pohyblivostí a užije si zdejšího komfortu naplno. Lázně jsou rozděleny na vnitřní a venkovní bazény s mnoha atrakcemi, např. bublinková lehátka, průtokový kanál, masážní trysky či jeskyně s horkou vodou. Poté se můžete uchýlit do wellness saunového světa. Pro karavanisty je připraveno na 28 samostatných parkovacích míst v těsné blízkosti. (web mapa)

Bad Gögging „Limes-Therme“

Termální voda v Limes Therme má neuvěřitelné regenerační a relaxační účinky a lze ji tak označit „Sanus per aquam“ neboli „Zdraví ve vodě“. Na rozlehlém prostoru si užijete 6 vnitřních a 4 venkovní bazény. Opravdu nádherná je římská sauna a rozhodně si najděte chvíli pro relaxaci v solné jeskyni se solí z Mrtvého moře. Parkovací místa pojmou na 40 obytných vozů. (web mapa)

Bad Abbach „Kaiser-Therme“

Copak nás tady čeká? 34 parkovacích míst pro karavany s úžasným výhledem na Bad Abbach a okolní krajinu. Mimo potřebných přípojek lze využít sociální zařízení a ještě vám poradí s výlety po okolí. Samotné lázně máte na dosah ruky, pouhých 5 minut do lázeňských zahrad a centra města. Pro milovníky cyklistiky mám dobrou zprávu, cyklostezky podél Dunaje patří k těm nejkrásnějším. Všemožné bazény, sauny, solná jeskyně a další wellness vymoženosti si budete užívat plnými doušky. (web mapa)

Mistelgau „Therme Obernsees“  

Až budete plánovat svou cestu, tyto lázně určitě navštivte. Vyberete si ze 40 karavanových stání v těsné blízkosti lázní a budete čerpat slevy na vše možné v rámci celého komplexu. Pokud zde zakotvíte aspoň na 5 dní, tak máte vstup do lázní zdarma. Doporučuji to tu zejména pro rodinné pobyty s dětmi, protože několik skluzavek a dalších vodních atrakcí vaše ratolesti jistě ocení a vy zatím můžete využít některého z relaxačních bazénu, ať už venku či ve vnitřních prostorech. (web mapa)

Bad Steben Therme    

Svým hostům v karavanech nabízí tyto lázně moderní parkoviště oceněné renomovaným průvodcem jako Top Platz. Navíc to máte blízko jak do samotných lázní, tak i do přilehlého parku a venkovního koupaliště. Celkem 24 parkovacích míst, každé o rozloze minimálně 60 metrů čtverečních, je dokonale pokryto wifi, poskytováno bezplatně s mírným příplatkem za elektrické a vodovodní přípojky. V samotných lázních si užijete jak vodní plochy, tak i různé sauny a luxusní wellness. (web mapa)

Bad Rodach „ThermeNatur“    

70 komfortních parkovacích míst pro karavany najdete přímo v areálu lázní. Využít můžete přípojky i sociální zařízení a navrch třeba prádelnu se sušárnou. Jak už jsem psala, na dosah ruky na vás čeká lázeňský resort se vším, co si dovedete v takových lázních představit. Venkovní i vnitřní bazény se solankou, parní lázně a perličkové trysky. Hlavním bonusem je 5 hvězdičkový saunový svět včetně nudistického bazénu. Těšit se můžete na velmi zajímavé slevy v celém komplexu. (web  mapa)

Bad Königshofen „FrankenTherme“   

Hlavním tahákem tohoto místa je první přírodní léčebné jezero v Německu, které má velmi pozitivní vliv na pohybový aparát a pokožku. Na cestovatele v obytných vozech či karavanech zde opravdu mysleli. Aktuálně je zde 100 parkovacích míst s přípojkami, úplně nová sanitární budova a třeba také pekárna. I zde můžete při vstupu do lázní čerpat řadu zajímavých slev. Navíc si přímo ze stellplatzu do lázní můžete dojít v županu. I s tím se tady počítá. (web  mapa)

Bad Windsheim „Franken Therme“   

Hned vedle lázní je prostor pro 110 karavanů, takže o místo není nouze. A co tady mají tak zajímavého? Tak třeba mimořádně slané jezero – Francké Mrtvé moře, jezero je celoročně vyhřívané a částečně kryté průhlednou kupolí, vzhledem k vysoké koncentraci plně nasycené solanky si prostě lehnete na hladinu, zavřete oči a budete jen relaxovat. (web mapa)

Bad Waldsee „Waldsee-Therme“    

Parkovací místa pro karavany najdete hned u lázní. Celkem jich je aktuálně 39 a jsou označeny oceněním Top Platz. Navíc to máte blízko nejen do lázní, ale také jen pár kroků do historického centra města Bad Waldsee, takže můžete směle vyrazit třeba za nákupy. Okolí je vhodné jak pro pěší turistiku, tak i pro milovníky cykloturistiky. Pokud bych měla vypíchnout něco extra ze zdejších lázní, tak to bude termální voda s obsahem síry a fluoru. Jde o nejteplejší pramen v Horním Švábsku – co říkáte na teplotu vody 65 stupňů Celsia? Samozřejmě se pak můžete zchladit ve vedlejším bazénu o cca 30 stupňů nižší teplotě. (web  mapa)

Bad Reichenhall „Rupertus Therme“   

Náš přehled uzavírá velmi pěkný resort Rupertus Therme v Bad Reichenhall. Asi už většina z vás slyšela o alpské soli z Bad Reichenhall. Ano, tady jste správně. Alpská solanka je přiváděna přímo do solných lázní, posiluje imunitní systém, pečuje o pokožku a uvolňuje klouby a svaly. Velké prosklené průčelí lázní nabízí nádherný výhled na Alpy, takže jste doslova obklopeni krásnou přírodou. V nedalekém parku pro karavany a obytné vozy se vyskytuje na 25 parkovacích míst a do lázní to máte opravdu kousek. (web  mapa)

Tak co říkáte, stojí za to vyrazit napříč Německem za poznáním zdejšího lázeňství? Tak neváhejte, zvolte si trasu a vyjeďte. Tady si opravdu odpočinete a naberete nové síly.

Další mé články na téma Německo najdete tady a téma lázně, aquparky či zábavní partky zase tady.

Poslední vydané

Poslech na cesty