Perfektní gril na cesty s karavanem či stanem, když máte málo místa

Archív - neaktuální článkyPerfektní gril na cesty s karavanem či stanem, když máte málo místa

Grilování ke kempování patří. Téměř každý kempař pátrá po lehkém skladném grilu a já tu mám pro vás jeden tip. Je jím gril od Esbitu, který snadno sbalíte, hodíte na rameno a přenesete, kam chcete. Osobně jsem jej nedávno vyzkoušela a řekla si, že o něm rozhodně napíšu, protože se hodí nejen například ke kempování s dodávkou, ale také se stanem. Takže, jaký že to gril mne nadchnul?

Velikostí i váhou se podobá notebooku

Pamatuji si, jak mě kdysi pod širákem jeden kluk oslnil, když vytáhl takovou malou krabičku, dal do ni malou kostičku, na krabičku postavil ešus a uvařil mi čaj. Hned se mi líp vylézalo z vyhřátého spacáku do pošmourného rána. Byl to lihový vařič od firmy Esbit. A tato firma zkusila tento princip skládání do sebe – takzvanou postýlku – použít i u grilu a osvědčilo se to. 

Takže pokud jste se na základě mého předchozího článku o grilech rozhodli pro gril na dřevěné uhlí, protože milujete vůni živého ohně a chutnají vám i lehce černé kousky, je pro vás tento gril ten pravý. Naprostou špičkou je, že ho rychle uvedete do provozu, pak složíte a ještě vám v garáži nezabere moc místa.

Gril je vyrobený z kvalitní nerez oceli, ale přesto je neuvěřitelně lehký. Váží pouhých 2380 gramů, což je méně než leckterý notebook. Ten taky ve složeném stavu a sbalený v přiložené černé elegantní tašce i připomíná. Je tedy snadno přenosný a můžete si ho vzít klidně i na kratší výlet. 

„Punkerka karavanistka aneb jde se na grilovat“

Rozložíte ho za pár sekund a klidně i jednou rukou. Což oceníte, pokud už ve druhé máte nalitou sklenici piva. Ani uhlí nemusíte hledat. To najdete v nepromokavém obalu přímo uvnitř grilu. Každý, komu se rozsypal někdy pytel s dřevěným uhlím uprostřed garáže auta to ocení. Není nic otravnějšího než uklízet mour ze všeho. 

V rozloženém stavu na grilu připravíte rybu nebo i velký steak. Pokud během grilování začne foukat vítr ze špatného směru nebo začne pršet, nemusíte s přenesením grilu dělat žádné cavyky. Prostě ho popadnete a přenesete na lepší místo sami. Díky speciální konstrukci nemusíte hledat ani rukavice a nepopálíte se.  Z bezpečnostního hlediska oceníte i to, že jeho důmyslná konstrukce zabraňuje vypadnutí žhavých uhlíků z grilu, takže okolí nepodpálíte.

Jakmile máte ugrilováno, stačí počkat až gril vystydne a znovu ho složit do černé nepromokavé tašky. Takže nic v okolí se nezašpiní a můžete gril uklidit třeba pod sedadlo spolujezdce, kde zas bude čekat na další příležitost. Pokud oceňujete u grilu jeho kompaktnost a zaujal vás, pořídíte ho tady.

Poslední vydané

Poslech na cesty