Dovolená s karavanem v úžasných slovinských termálních lázních – 2. část

Opět se vydáváme na cesty mezi slovinskými kopci, horami a vinicemi za těmi nejkrásnějšími termály. A kdybyste přece jen chtěli kromě odpočinku vidět nějakou zajímavost, hned na začátku mám pro vás tip.

Pauza od plavání v sedle

Tu si můžete dopřát v obci Lipica a jak už název sám trochu napovídá, jedná se o domov slavných koní pro habsburský dvůr – lipicánů. Najdete tu hřebčín i muzeum věnované těmto úžasným zvířatům. Pustí vás přímo k nim a jedná se o zážitek, který stojí za to. Informace o aktuálních akcí i možnost koupit vstupenky dopředu najdete tady lipica.org

Terme 3000 – Moravske Toplice s celoročním kempem

Uprostřed panonské nížiny v srdci Prekmurje je skutečný unikát. Nejteplejší léčivá termální voda v celém Slovinsku a k tomu ještě speciální – černá. Pramen byl objeven náhodou při těžbě ropy v této oblasti a to je i důvod názvu. V této vodě je tak vysoká koncentrace léčivých látek, že se jí říká černé zlato. sava-hotels-resorts.com No a jak je dobrým zvykem ve Slovinsku i tady k termálním lázním rovnou přiléhá celoročně otevřený kemp. A pozor, vstup do termálního parku tu máte rovnou v ceně ubytování a to je vážně paráda! sava-camping.com

Terme Olimia SPA s kempem

Toto velmi luxusní wellness centrum ve svém areálu skrývá nejen prostor pro relaxaci, ale také akvapark a saunové centrum. Potěšíte tu nejen své tělo, ale i duši, protože vše je tu sice moderní, ale zároveň navrženo stoprocentně v souladu s přírodou. Je vážně na co se dívat, což potvrzuje i několik ocenění v oblasti moderní architektury, které lázně získaly. terme-olimia.com Přímo na těchto stránkách najdete odkaz i na kemp, který k termálům patří (pozor, trochu záludně pod odkazem hotels). Případně můžete využít ubytování v nádherné glampingové vesničce. Termální bazénky najdete i tam.

Terme Ptuj spa

Lázně v nejstarším městě ve Slovinsku mají velký aquapark a luxusní wellness centrum, to vše ve stylu starověkých Římanů. Venkovní i vnitřní část, bublinkové lázně, vyžití pro děti a množství různých saun z toho dělají perfektní místo třeba pro zastávku cestou do Chorvatska. I tady přímo k areálu patří kemp, který je zároveň ideálním výchozím bodem třeba pro prohlídku města. sava-hotels-resorts.com. Osobně bych však tyto lázně navštívila v létě. neboť nabídka pro chladné dny je omezenější a venkovní aquapark je větší.

Radenci health resort

Možná jste se při svých cestách na jih setkali s minerální vodou Radenska. Tak ta pochází právě odsud a tady si ji tak můžete užít v té nejčerstvější podobě a to nejen vnitřně. Termální a bioklimatické lázeňské středisko je spojené s moderním kardio rehabilitačním centrem a hosté se sem jezdí ozdravovat už od roku 1882. sava-hotels-resorts.com K ubytování můžete využít například stejný kemp jako pro Terme 3000 – Moravske Toplice.

Medical center Rogaška

Populární centrum zdraví a krásy funguje už víc než 400 let. Návštěvníky láká svými monumentálními parky, ale také vodou Donat Mg, která je vodou s vůbec nejvyšším obsahem hořčíku na světě (můžete se taktéž setkat s balenou v obchodech). rogaska-medical.com Jelikož se jedná o lázeňský areál v pravém slova smyslu (například v duchu Karlových Varů), co se ubytování týče tu jednoznačně vedou grandhotely. S karavanem ale můžete využít například kemp u Terme Olimia.

Talaso Strunjan

Dnešní putování ukončíme u moře. Toto lázeňské středisko se totiž nachází v nádherném parku na pobřeží Jaderského moře. Sami sebe označují jako prosluněnou wellness zátoku. Užívat si tu můžete nejen mořské klima, ale i ohřátou mořskou vodu v bazénech, terapeutické mořské bahno, řasy a v neposlední řadě sůl z místních solných pánví. Další informace najdete na terme-krka.com. Ubytovat se můžete v pět minut vzdáleném kempu Belvedere (campingbelvedere.si). Pod vzrostlými piniemi tu najdete vše potřebné a nemusíte jen navštěvovat lázně, kemp samotný je oblíbeným cílem dovolenkářů.

První část si můžete přečíst v článku Kempařský odpočinek ve slovinských termálech. Klenoty, o kterých jste netušili! 1. část

Související

10 nejlepších rodinných kempů v Chorvatsku pro rok 2022

Nezadržitelně se nám blíží období letních prázdnin a s tím spojené dovolené. Možná už máte vybráno nebo teprve zvažujete, kde strávíte rodinnou dovolenou. Pokud hodláte zamířit...