Karavanová stání – aplikace a weby

KaravaninkKaravanová stání - aplikace a weby

Se stoupajícím trendem a oblibou karavaninku se naše komunita rozrůstá i o nováčky, kteří velice často shánějí informace o tom, kde všude se dá s obytným vozem či přívěsem stát. A protože existuje mnoho stránek, map a aplikací, které se tomuto věnují, rozhodli jsme se na toto téma napsat příspěvek.

Kde všude se dá stát a kempovat – „co znamená co“

Základní rozdělení na STPL (stellpaltz), RV park atp. jste se mohli dočíst v předchozím příspěvku „Karavanová stání – slovník pojmů

Kde tato místa najdu a kde si je lidé mezi sebou sdílí

Díky moderním technologiím se rozrostly možnosti sdílet si tyto informace rychle mezi sebou. To samo sebou nese prostor pro vývoj mnoha aplikací, rozvoj webových stránek či map, které si můžete prohlížet jako doma, tak na Vašich cestách. Níže uvedu seznam nejznámějších zahraničních aplikací a stránek, které na svých cestách můžete využívat.

Aplikace, weby, mapy

Camperlife.it – Jedná se o webové stránky, které vám pomohou najít hezká karavanová stání v Itálii.

Campingclub.at – Rakouské webové stránky, kde je přehledně zpracován seznam zajímavých kempů v této zemi.

Womo-stellplatz.eu – Webové stránky a aplikace pro hledání stellplazů a parkovišť po celé Evropě.

Campercontact.com – Webové stránky a aplikace pro hledání stellplazů a parkovišť po celé Evropě. Free verze má však nižší nabídku a nelze aplikaci spouštět v offline režimu.

Park4night.com – Webové stránky a aplikace pro hledání stellplazů a parkovišť po celé Evropě. Free verze má však nižší nabídku a nelze aplikaci spouštět v offline režimu.

Archiescampings.eu – POI (body zájmu) pro téměř všechny navigační systémy – největší a nejpřesnější databáze kempů v Evropě.

Topcamping.at – TOP akční pobyty v Rakouských kempech.

Coolcamping.com – Hledáte opravdu hodně netradiční, nebo „cool“ místo pro kempování? Tyto stránky jsou zaměřeny na vyhledávání právě těchto míst v rámci celé Evropy.

European-wild-camping-database – Evropská databáze kempování na divoko (kempování mimo kempy) zobrazena v přehledné google mapě.

I-campingcar.fr – Aplikace zaměřena zejména na STPL ve Francii.

Agriturismo.it – Web/aplikace zaměřený na nabídku ubytování v Italských farmách. Nabídka ubytování je jak na klasické ubytování, tak na možnost přespání na farmě s karavanem, nebo obytným vozem.

Pitchup.com – Přehledný web a vyhledávač kempových stání, které jsou ve vámi požadovaném termínu ještě volné.

Promobil.de – Německé stránky, kde mj. naleznete i seznam STPL v rámci Evropy. Největší počet míst je pro Německo a Rakousko. K dispozici je i aplikace Stellplatz-Radar

ACSI – Aplikace pro nabídku kempových stání pro členy ACSI. Majitelé karet ACSI mají v mimo sezoně zvýhodněné ceny v kempech. Webovou verzi můžete najít ZDE

Skiing-parking-camping.com – Na těchto stránkách naleznete místa pro stání obytných vozů a karavanů poblíž sjezdových tratí. Na stránkách je také možné přidávat další místa po vyplnění dotazníku nebo aktualizovat informace již vytvořených míst.

pfcc.eu – Seznam kempů a míst na karavanová stání v Polsku

Wild Camping TIPs  – Mezinárodní projekt českých nadšenců a cestovatelů, mapující tipy na hezká spací místa po celém světě. Komerční kempy na našem webu nehledejte, zato inspiraci kde se jak dá spát na divoko ano. Navíc krom spacích míst mapujeme také volně přístupné přírodní horké prameny. Baví Tě „wildcamping“ nebo povalování v termálech? Pak jsi náš člověk!

Bezkempu.cz – Od lidí. Z města. Z práce. Ze stereotypu. Od hluku. Z narvaných kempů. Do přírody. Na samotu. Do ticha. Na venkov. Někam pryč. Kempování na divoko. Se souhlasem majitelů pozemku.

Poslední vydané

Poslech na cesty